Tack för maten!
2007-01-05
Nyårsfirandet i Smedstorps Medborgarhus började kl 18 men för Hasse Månsson började den tidigt i höstas. Att planera en 3-rätters middag för 120 personer och få det hela att stämma tidsmässigt kräver sin Hasse. Med sin erfarenhet från restuarangbranschen kunde han utforma en meny som dels var festlig nog för en nyårsmiddag och dels klarade rationell tillagning.
När gästerna anlände hade Hasse och hans team redan jobbat i köket i ganska många timmar. Det var en ansenlig mängd potatis och morötter som hade skalats och eftersom inga halvfabrikat användes så lagades allt från grunden. Hasse gjorde själv majonnäsen som användes till såser och dressingar och den som prövat att göra majonnäs själv vet att det är en utmaning. Och det var säkert inte lättare att dubblera satsen 25 gånger...
Arbetstempot var stundom mycket högt i köket men det blev också många goda skratt.
Medan gästerna njöt av den vällagade maten diskades det och plockades i och ur skåp med en rasande fart för att förbereda för nästa rätt.
Till sin hjälp hade Hasse LiseLotte Lindberg, Gun Nilsson och Ella Ingemansson.
Alla vi som deltog i nyårsfirandet tackar Hasse och hans team för en mycket god middag!
Och så undrar vi om man kan få receptet på den goda rödvinssåsen...
Välkomstdrink
Nyårsmeny
- Räkcocktail
- Helstekt ryggbiff med rödvinssås och helstekt potatis, sallad, grönsaker
- Otto Gräddvaniljglass med spettekaka, hallon
Kaffe och tårta
Bubbel vid tolvslaget
Nattamat
- Specialkokt wienerkorv med bröd