Smarriga saffransskorpor
Ingredienser:
- 100 g smör
- 1-2 paket saffran
- 50 g sötmandel
- 2 ägg
- 1 1/2 dk strösocker
- 5 dl vetemjöl (300 g)
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 dl russin
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, rör i saffran och låt svalna. Grovhacka mandeln. 2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret med saffran och mandeln. 3. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och russin och tillsätt blandningen lite i taget till en deg. 4. Rulla ut degen i tre längder ungefär lika långa som plåten. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna något. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. 5. Skär genast längderna i sneda bitar. Rosta skorporna med snittytan uppåt i 175 grader ca 10 minuter. Vänd dem efter hallva tiden. 6. Stäng av ugnen och låt skorporna torka ytterligare i eftervärmen, med ugnsluckan lite på glänt. Sätt gärna en träslev mellan ugn och lucka.
|
|