smedstorp se

Agnes många "järn i elden"

2010-02-18

 

Agne, smén i Gårdlösa, var inte bara en mästare i att sko hästarna som drog kärrorna från Simrishamn till Malmö. Han var även en mästare i att baka. Hans bullar är de godaste jag någonsin ätit och efter långa övertalningar skrev han upp receptet till mig. De smakar som wienerbröd. Prova!

 

AGNES KAFFEBULLAR

  • 6dl vetemjöl
  • + lite mjöl
  • 150gr margarin
  • 50 gr jäst
  • 2 msk socker
  • ¾ dl grädde
  • 2 ägg

Fyllning:

  • 100 gr margarin
  • 1 dl florsocker

Pensling

  • 1 ägg

Häll mjölet i en skål, finfördela margarinet i mjölet med fingrarna. Tillsätt grädden och de lättvispade äggen o den utrörda jästen o sockret. Arbeta ihop degen o kavla ut till en rektangulär kaka, bred ut fyllningen o rulla ihop. Skär den i skivor cirka 25 st, lägg i bakformar. Låt bullarna kalljäsa i cirka 2 timmar, pensla med ägg, grädda i ugn 225-250 grader mitt i ugnen.

 

 

 

agne

 

agnes recept